Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 50g20kcal1.7g1.8g0.5g0g
Kauralese 3g11kcal0.5g1.4g0.2g0.5g
Pellavansiemenrouhe,Risetti3.3g16kcal0.8g1.1g0.9g0.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.7g8.4kcal0.2g1.5g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g143kcal9.2g11.6g5.6g3.6g
Valittu annoskoko70g71kcal4.6g5.8g2.8g1.8g
Annoskoko puolitettuna35g36kcal2.3g2.9g1.4g0.9g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.3g4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478