Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.6g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)3.6g12kcal0.6g1.9g0.2g0.5g
Porkkana 10g3.4kcal0.1g0.6g0g0.3g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)10g33kcal1.2g6.2g0.5g0.5g
Hiivaleipävehnäjauho 13g44kcal1.6g8g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g241kcal7.6g34.2g7.8g4.4g
Valittu annoskoko70g121kcal3.8g17.1g3.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna35g60kcal1.9g8.6g2g1.1g
Arvot/100g100g173kcal5.4g24.5g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138