Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 6.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 3.1g1kcal0g0.1g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Tomaattipyree, Pirkka2.2g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste13g12kcal2.2g0g0.3g0g
Katkarapu pienet (pirkka)5.6g3.7kcal0.8g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)7.8g8kcal1.3g0.1g0.2g0g
Valkoviini kuiva 3.1g2.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana141g79kcal9g1.8g2.8g0.6g
Valittu annoskoko70g40kcal4.5g0.9g1.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna35g20kcal2.3g0.5g0.7g0.2g
Arvot/100g100g56kcal6.4g1.3g2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156