Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)36g125kcal4.3g24.7g0.7g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g5.6g19kcal0.9g0.3g1.5g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 1.5g3kcal0g0g0.3g0.1g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Siirappi 0.6g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Auringonkukansiemen 1.9g11kcal0.4g0.2g0.9g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana141g350kcal11.6g51.6g9.8g4g
Valittu annoskoko71g175kcal5.8g25.8g4.9g2g
Annoskoko puolitettuna35g87kcal2.9g12.9g2.5g1g
Arvot/100g100g248kcal8.2g36.6g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054