Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha125g208kcal23.8g0g12.5g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)125g31kcal1.3g6.9g0g1.8g
Basilika, kuivattu 0.9g2.4kcal0.1g0.2g0g0.4g
Ruokasuola jodioitu 2g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.6g2kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Porkkana 53g17kcal0.3g3g0.1g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal1g6.6g0.1g0.3g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 250g67kcal8.3g7.8g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%47g108kcal13.6g1.2g5.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Lasagnelevy Rainbow51g186kcal7.1g36g1.6g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1400g1476kcal112.2g127g57g12.4g
Valittu annoskoko700g738kcal56.1g63.5g28.5g6.2g
Annoskoko puolitettuna350g369kcal28.1g31.8g14.3g3.1g
Arvot/100g100g106kcal8g9.1g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111