Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green533g1733kcal128g261.3g5.3g64g
Peruna, vanha, kuorittu 1600g1218kcal30.1g248g3.2g16g
Porkkana 693g227kcal4.3g38.5g1.4g17.7g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g2667g933kcal42.7g184g2.7g37.3g
Valkosipuli 107g116kcal8.4g17.4g0.6g2.2g
Oliiviöljy 75g660kcal0g0g74.7g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g533g1963kcal139.7g315.7g13.3g46.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14016g13700kcal706.4g2129.8g202.4g367.2g
Valittu annoskoko7008g6850kcal353.2g1064.9g101.2g183.6g
Annoskoko puolitettuna3504g3425kcal176.6g532.5g50.6g91.8g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313