Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g901g4196kcal81.9g468.3g216.1g0g
Katkarapu 801g548kcal115.6g0g8.8g0g
Kesäkurpitsa1201g204kcal4.8g30g7.2g8.4g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g200g110kcal6.2g12.8g4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 801g213kcal26.4g24.8g0g0g
Kananmuna, keitetty 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g893kcal26.5g182.1g3.1g9.1g
Rypsiöljy 108g956kcal0g0g108.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 120g1.5kcal0.4g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Valkopippuri 8g23kcal0.8g3.4g0.2g2.1g
Parmesan formaggio da pasta160g732kcal64g0g52.8g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g2001g5203kcal600.3g40g300.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14016g27457kcal1965.6g1531.6g1491.8g43.4g
Valittu annoskoko7008g13729kcal982.8g765.8g745.9g21.7g
Annoskoko puolitettuna3504g6864kcal491.4g382.9g373g10.9g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196