Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2891g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 193g581kcal0.2g142.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g10g35kcal4.3g3.9g0.6g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2120g6445kcal185.5g1174.5g40.3g294.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1253g4298kcal127.7g876.9g15g43.8g
Auringonkukansiemen 482g2861kcal110.8g60.7g238.5g28.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14016g28441kcal857g4517.6g588.8g734.8g
Valittu annoskoko7008g14221kcal428.5g2258.8g294.4g367.4g
Annoskoko puolitettuna3504g7110kcal214.3g1129.4g147.2g183.7g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525