Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 182g1610kcal0g0g182.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Tomaatti, tuore674g137kcal4g25.6g2g9.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 899g2864kcal219.2g410.9g17.1g80g
Vesi4496g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 72g78kcal5.7g11.7g0.4g1.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g67g266kcal2g13.5g22.9g0g
Korianteri, tuore, annos 20g90g18kcal1.8g3.6g0.4g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14040g10237kcal479.4g982.4g452g205.6g
Valittu annoskoko7020g5119kcal239.7g491.2g226g102.8g
Annoskoko puolitettuna3510g2559kcal119.9g245.6g113g51.4g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962