Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 4673g3558kcal87.8g724.3g9.3g46.7g
Sipuli 779g236kcal9.7g37.4g1.6g13.2g
Janssonfileet (rainbow)779g1129kcal77.9g101.2g44.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl623g2118kcal12.5g18.7g218.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g78g569kcal0.8g0.8g62.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g19g58kcal3.4g7.7g1.5g3.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 78g36kcal2.3g3.7g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14056g15405kcal388.8g1787.6g676.8g126.6g
Valittu annoskoko7028g7703kcal194.4g893.8g338.4g63.3g
Annoskoko puolitettuna3514g3851kcal97.2g446.9g169.2g31.7g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083