Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)140g25kcal2.5g2.5g0.4g2.8g
Keräkaali, 100g35g8.4kcal0.4g1.2g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g10g12kcal0.2g0.6g0.9g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)140g56kcal1.5g10.1g0.7g2g
Vesi245g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g3.5g26kcal0g0g2.9g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 21g48kcal3.4g0.1g3.8g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g32g111kcal6.3g0.2g9.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1407g641kcal29.6g44.6g36.8g14.6g
Valittu annoskoko703g321kcal14.8g22.3g18.4g7.3g
Annoskoko puolitettuna352g160kcal7.4g11.2g9.2g3.7g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345