Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 117g125kcal9.8g16.3g0.4g8.2g
Herne 93g64kcal4.7g8.7g0.4g2.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Omena, keskikokoinen 200g175g59kcal0.3g12.4g0.5g3.1g
Oliiviöljy 23g206kcal0g0g23.3g0g
Viinietikka 18g3.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 4.7g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g29g167kcal5.2g6.8g14.4g3.4g
Peruna, keskikokoinen 60g175g105kcal2.6g22.7g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1407g1508kcal47.8g142.4g78.6g41g
Valittu annoskoko704g754kcal23.9g71.2g39.3g20.5g
Annoskoko puolitettuna352g377kcal12g35.6g19.7g10.3g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204