Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3602g2161kcal54g468.2g3.6g32.4g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g900g990kcal153.1g14.4g40.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g375g225kcal3.8g16.9g15g2.3g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl600g720kcal20.4g21.6g60g0g
Rypsiöljy 24g212kcal0g0g24g0g
Hillosipulisäilyke 300g146kcal3.5g28.5g0.6g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14064g9633kcal497.2g1238g292.6g130.6g
Valittu annoskoko7032g4816kcal248.6g619g146.3g65.3g
Annoskoko puolitettuna3516g2408kcal124.3g309.5g73.2g32.7g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725