Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 200g58kcal2g9.2g0.6g3.6g
Selleri, annos 50g80g11kcal0.8g2.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Kuohukerma,valio,2dl80g272kcal1.6g2.4g28g0g
Juustoraaste emmental punaleima80g312kcal23.2g0g24g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4g14kcal0.5g2.8g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1408g1478kcal60.2g63.2g106.4g19.4g
Valittu annoskoko704g739kcal30.1g31.6g53.2g9.7g
Annoskoko puolitettuna352g370kcal15.1g15.8g26.6g4.9g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465