Sitruunainen tonnikala-pastavuoka
200 g rigatoni/penne
0,6 dl silputtua sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl raastettya sitruunankuorta
5 dl kanalientä
2,35 dl varsiselleriä suurina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
0,6 dl vehnäjauhoa
2 rkl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1,2 dl murskattua yrttimaustettuja krutonkeja
1 pieni sitruuna ohuina viipaleina
2 rkl sulatettua voita
tillin haituvia (päälle) (jos haluat)
1 rkl kapriksia (jos haluat)
1) Uuni 200 astetta.
2) Rasvaa litran uunivuoka.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3) Paista selleriä, sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes pehmeitä.
Lisää jauho, sinappi, tilli, sitruunankuori ja pippuri.
Lisää kaikki kanaliemi kerralla.
Keitä kunnes suurustuu, vatkaa mahdolliset klimpit pois.
Lisää tonnikala ja pasta ja kaada uunivuokaan.
4) Sekoita pienessä kulhossa krutongit ja sulatettu voi. Ripottele uunivuoan päälle.
Paista 15 minuuttia peitettynä.
Poista peite, lisää sitruunat ja paista vielä 5 min tai kunnes läpikotaisin lämmintä, älä peitä enää.
Anna levätä 5 minuuttia, koristele tillillä ja kapriksella jos siltä tuntuu.
Lähde:
Better Homes and Gardens
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa
Katrisav