Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 500g3630kcal6g2g406.8g0g
Sokeri 1201g4874kcal0g1199.7g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1251g813kcal137.6g52.5g3.8g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%250g400kcal6.8g6.8g37.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1776g6095kcal181g1243.4g21.3g62.2g
Leivinjauhe 50g88kcal2.6g18.9g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1751g595kcal3.5g124.3g5.3g31.5g
Siirappi 200g603kcal0.2g148.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g15.9g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14080g34663kcal676.8g5702.8g950.8g188g
Valittu annoskoko7040g17332kcal338.4g2851.4g475.4g94g
Annoskoko puolitettuna3520g8666kcal169.2g1425.7g237.7g47g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948