Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2000g577kcal20g92g6g36g
Selleri, annos 50g800g112kcal8g24g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2000g560kcal12g119g4g50g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Juustoraaste emmental punaleima800g3120kcal232g0g240g0g
Vehnäjauho, sunnuntai40g140kcal4.8g28.4g0.8g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14080g14782kcal601.2g632.4g1064g194.8g
Valittu annoskoko7040g7391kcal300.6g316.2g532g97.4g
Annoskoko puolitettuna3520g3696kcal150.3g158.1g266g48.7g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465