Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 23g6.5kcal0.2g1g0.1g0.4g
Palsternakka 7.5g4.8kcal0g0.9g0g0.3g
Nauris 30g8.2kcal0.3g1.3g0.1g0.6g
Lohifilee 180g352kcal33.6g0g24.3g0g
Tilli, tuore 6g1.8kcal0.2g0.1g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g4.5g10kcal0.8g0.8g0.4g0g
Sipulikuutiot Apetit30g7.8kcal0.4g1.4g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g30g5.1kcal0.6g0.6g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 90g297kcal1.8g2.7g31.5g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1410g1388kcal76g18g113.2g3g
Valittu annoskoko705g694kcal38g9g56.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna353g347kcal19g4.5g28.3g0.8g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981