Ruskakeitto

500g porkkanoita
150g lanttua
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2rkl öljyä
1rkl currya
1,5 dl vettä
lihaliemikuutio
200g pehmeää vuohenjuustoa
100g kylmäsavuporoa
rouhittua mustapippuria
0,5dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Raasta tai suikaloi juurekset ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset.

Sekoittele.

Lisää paistamisen lopussa curry kasvisten joukkoon ja kääntele.

Sitten vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää liemikuutio.

Anna keiton kiehua hiljalleen kypsäksi.

Lisää vuohenjuusto ja anna sen liueta Soseuta keitto halutessasi.

Lisää joukkoon poro.

Anna hautua hetki.

Rouhi pippuri, tarkista maku ja lisää persilja.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1410 grammaa

Lippo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Neljänviljanpuuro vesi 1500g559kcal18.8g106.7g5.6g24.8g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g1000g13kcal3g0g0g0g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g1000g13kcal3g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2500g0kcal0g0g0g0g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g50g160kcal0g1.5g19g0g
Omena, keskikokoinen 200g1000g340kcal2g71g3g18g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14100g2169kcal53.6g358.4g55.2g85.6g
Valittu annoskoko7050g1085kcal26.8g179.2g27.6g42.8g
Annoskoko puolitettuna3525g542kcal13.4g89.6g13.8g21.4g
Arvot/100g100g15kcal0.4g2.5g0.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85604