Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 871g1202kcal163.3g0g61g0g
Kasvisliemikuutio 60g183kcal5.7g8.1g14.1g1g
Punajuuri 1201g461kcal12g82.9g2.4g30g
Valkokaali keräkaali 826g229kcal9.8g33.5g1.7g17.3g
Juuriselleri 450g142kcal5.6g20.7g0.9g14g
Porkkana 270g88kcal1.7g15g0.5g6.9g
Vesi, vesijohtovesi 3003g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 345g105kcal4.3g16.6g0.7g5.9g
Basilika, kuivattu 3g7.6kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Timjami 3g8.5kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Persilja 3g0.8kcal0g0g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 21g0.5kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g4855kcal406.4g356.4g163.2g155.2g
Valittu annoskoko7056g2428kcal203.2g178.2g81.6g77.6g
Annoskoko puolitettuna3528g1214kcal101.6g89.1g40.8g38.8g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578