Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2898g927kcal95.6g130.4g0g0g
Hiiva 145g108kcal19g1.6g0.6g10g
Siirappi 1217g3669kcal1.2g901.8g0g0g
Vehnälese 174g397kcal23.1g26.8g7.8g65.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)696g2636kcal81.4g535.5g15.3g99.5g
Suola, annos 3g44g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1884g6463kcal191.9g1318.5g22.6g65.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g28400kcal824.4g5829.2g92.6g481.2g
Valittu annoskoko7056g14200kcal412.2g2914.6g46.3g240.6g
Annoskoko puolitettuna3528g7100kcal206.1g1457.3g23.2g120.3g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881