Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1453g492kcal44.5g71.2g1.5g0g
Hiiva 126g94kcal16.5g1.4g0.5g8.7g
Sokeri 387g1573kcal0g387g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2625g9006kcal267.5g1837.4g31.5g91.9g
Margariini 80 % laktoositon 315g2202kcal2g0g248g0g
Kananmuna kuoreton 213g304kcal26.6g0.6g21.8g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 1065g9371kcal6.5g4.3g1054.8g0g
Sokeri 872g3538kcal0g870.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g53160kcal727.2g6345.4g2716.2g201.2g
Valittu annoskoko7056g26580kcal363.6g3172.7g1358.1g100.6g
Annoskoko puolitettuna3528g13290kcal181.8g1586.4g679.1g50.3g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853