3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 4473g1066kcal80.5g97.5g13.4g102g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 1398g1082kcal23.5g223.9g2.8g14g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g1118g1342kcal38g40.3g111.8g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g5.6g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)17g9kcal0.1g1.8g0.2g0.4g
Persilja28g3.4kcal0.4g0.3g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g7006kcal285g727.6g256.6g237.2g
Valittu annoskoko7056g3503kcal142.5g363.8g128.3g118.6g
Annoskoko puolitettuna3528g1752kcal71.3g181.9g64.2g59.3g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508