Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1199g1505kcal131.9g3.1g108.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 999g3299kcal20g30g349.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g200g1459kcal2g2g159.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 1999g4426kcal349.8g0g339.8g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Tomaattipyree, Pirkka350g287kcal11.9g66.5g3.5g3.5g
Kirsikkatomaatti, 50g750g150kcal4.5g28.5g2.2g0g
Sipuli (kuorittu)275g74kcal3.6g13.2g0.5g4.7g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 750g2800kcal167.2g0g239.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 500g1385kcal10g15g139.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14120g30857kcal1408.2g329.6g2687.6g18g
Valittu annoskoko7060g15429kcal704.1g164.8g1343.8g9g
Annoskoko puolitettuna3530g7714kcal352.1g82.4g671.9g4.5g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085