Kauralesesämpylät

Lämmitä vesi 40 asteiseksi ja lisää kauraleseet , hiiva, suola ja öljy.

Alusta lopuksi taikinaan muut jauhot.

Kohota noin 30 minuutia.

Leivo taikinasta 12 sämpylää.

Kohota uudelleen liinan alla . Paista 225 asteessa noin 10 minuutia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Paivi6250
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauralese myllyn paras 1dl=50g58g186kcal10.5g26.4g4.5g9.6g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl291g1018kcal40.7g186.2g9g16g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g58g180kcal9.9g31.4g1.7g7.6g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 291g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl5.8g52kcal0g0g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1414g2875kcal122.2g488g42g66.4g
Valittu annoskoko707g1437kcal61.1g244g21g33.2g
Annoskoko puolitettuna354g719kcal30.6g122g10.5g16.6g
Arvot/100g100g203kcal8.6g34.5g3g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336910