Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 75g543kcal0.9g0.3g60.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 90g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Kaurahiutale 30g112kcal4.3g17.1g2.2g3g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.1g1.2g3.4g
Sokeri 108g439kcal0g108g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g150g175kcal4.2g6g15g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Mustikka metsä- 150g66kcal0.7g9.6g0.9g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1416g3620kcal60.2g432.6g176.4g22.6g
Valittu annoskoko708g1810kcal30.1g216.3g88.2g11.3g
Annoskoko puolitettuna354g905kcal15.1g108.2g44.1g5.7g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.6g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932