Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g80g49kcal10.5g0.9g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 72g637kcal0g0g72g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 53g161kcal0.1g39.5g0g0g
Kurpitsa 2667g424kcal20g53.3g2.7g53.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2401g8236kcal244.6g1680.3g28.8g84g
Kananmuna kuoreton 147g209kcal18.3g0.4g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14160g19431kcal587g3548.8g237.6g274.6g
Valittu annoskoko7080g9716kcal293.5g1774.4g118.8g137.3g
Annoskoko puolitettuna3540g4858kcal146.8g887.2g59.4g68.7g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206