Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai14g48kcal1.6g9.7g0.3g0.4g
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten4.2g14kcal1g1.9g0.9g0.5g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Tomusokeri 1dl=60g11g42kcal0g10.5g0g0g
Voi 1.7g12kcal0g0g1.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.9g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g2.1g10kcal0.1g1.4g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g442kcal7.4g81.4g11g2g
Valittu annoskoko71g221kcal3.7g40.7g5.5g1g
Annoskoko puolitettuna36g111kcal1.9g20.4g2.8g0.5g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.3g7.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367135