Quiche Lorraine- piiras
Tarvitset piirakkavuoan, jonka halkaisija on n. 26 cm. Sekoita vehnäjauhot juustoraasteen (100g) ja voin kera raemaiseksi massaksi; monitoimikoneessa taikina valmistuu helpoiten.
Lisää kylmä vesi ja työstä taikina palloksi.
Kauli taikina niin ohueksi vuoan malliseksi pohjaksi, kuin mahdollista ja vuoraa sillä vuoka.
Pistele pohjaa haarukalla.
Paina vuoan reunoja vasten liuska esim.
alumiinifoliota estämään taikinaa valumasta pohjaa vasten.
Esikypsennä piirakkapohja, kunnes se on saanut hieman väriä.
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon vielä puolet (100g) juustoraasteesta.
Vatkaa munien rakenne rikki.
Sekoita joukkoon ruokakerma ja loput juustoraasteesta (100g).
Mausta mustapippurilla, paprikajauheella, valkosipulijauheella ja timjamilla.
Levitä esipaistetulle pohjalle kinkku-sipuli- juustoseos ja kaada päälle munakerma Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa
Minnax