Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 42g373kcal0g0g42.2g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g18g24kcal2.4g0.1g1.5g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl3.1g4.4kcal0.1g0.3g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.1g0.6kcal0g0.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g805kcal5g1.2g88g0g
Valittu annoskoko71g402kcal2.5g0.6g44g0g
Annoskoko puolitettuna36g201kcal1.3g0.3g22g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.8g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485