Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g28g91kcal4.4g18.9g0.8g2.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g14g50kcal2g8.2g1g1.3g
Ohrasuurimo 14g45kcal1.2g8.8g0.3g1.1g
Oivariini, 60 (100g)1.7g10kcal0g0g1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 14g45kcal1.7g8.5g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana143g482kcal18.6g88.8g6.8g12g
Valittu annoskoko72g241kcal9.3g44.4g3.4g6g
Annoskoko puolitettuna36g121kcal4.7g22.2g1.7g3g
Arvot/100g100g336kcal13g61.9g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810