Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 25g38kcal4.7g0g2.1g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl8.2g25kcal0.7g4.4g0.4g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl0.7g6.4kcal0g0g0.7g0g
Jäävuorisalaatti, rapea5.5g0.5kcal0.1g0g0g0.1g
Tomaatti 14g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Juustoraaste emmental punaleima8.2g32kcal2.4g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g5.5g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.7g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g216kcal16.2g11.4g11.4g1g
Valittu annoskoko72g108kcal8.1g5.7g5.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna36g54kcal4.1g2.9g2.9g0.3g
Arvot/100g100g150kcal11.3g7.9g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760