Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1499g335kcal7.5g46.5g3g37.5g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)2498g7170kcal629.6g0g519.6g0g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1249g254kcal7.5g47.5g3.7g17.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g675kcal0g0g74.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 1499g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka50g41kcal1.7g9.5g0.5g0.5g
Oregano, kuivattu 10g31kcal1.1g2.2g1g4.3g
Timjami 10g28kcal0.9g2.7g0.7g3.7g
Persilja 25g6.8kcal0.3g0.3g0g2g
Mustapippuri 15g42kcal1.6g5.7g0.5g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14200g17297kcal1307.4g249.8g1208.6g144.8g
Valittu annoskoko7100g8649kcal653.7g124.9g604.3g72.4g
Annoskoko puolitettuna3550g4324kcal326.9g62.5g302.2g36.2g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498