Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2401g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g640g2445kcal96g480.1g19.2g52.5g
Hiiva, 50g160g98kcal21g1.8g0.6g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl800g2801kcal112g512.1g24.8g44g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 38g156kcal0g38.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2881g9884kcal293.5g2016.5g34.6g100.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl160g1440kcal0g0g160g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14208g33648kcal1045g6097.8g478.4g394.6g
Valittu annoskoko7104g16824kcal522.5g3048.9g239.2g197.3g
Annoskoko puolitettuna3552g8412kcal261.3g1524.5g119.6g98.7g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073