Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl1413g8168kcal298.2g74.9g713.7g163.9g
Mandariini kuorittu 2400g1085kcal12.2g199.2g7.2g45.6g
Sokeri 1333g5412kcal0g1332g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1920g2419kcal211.2g5.8g172.8g0g
Leivinjauhe 37g66kcal1.9g14.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14208g34298kcal1047g3252g1787.4g419.4g
Valittu annoskoko7104g17149kcal523.5g1626g893.7g209.7g
Annoskoko puolitettuna3552g8575kcal261.8g813g446.9g104.9g
Arvot/100g100g241kcal7.4g22.9g12.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148984