Lohi-ruisleipäkranssi

Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sarik82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g934g1962kcal84.1g373.6g13.1g85.9g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)801g1441kcal152.1g0.8g88.1g0g
Paprika, punainen667g172kcal6g30.7g2.7g13.3g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton534g961kcal24g29.4g80.1g21.3g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g267g320kcal8.5g10.9g26.7g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore40g10kcal0g3.6g0g0g
Tilli, tuore 67g20kcal2.5g0.6g0.5g1.4g
Konjakkisinappi kotitilan192g517kcal12.3g88.8g16.9g10g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 534g243kcal16g25.6g8g0g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g267g344kcal11.2g13.6g26.7g0g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)400g721kcal76.1g0.4g44g0g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g801g88kcal8.8g8g1.6g8g
Kirsikkatomaatti, 50g1334g267kcal8g50.7g4g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka267g67kcal2.4g12.3g1.1g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14208g14263kcal824g1298g627g290g
Valittu annoskoko7104g7132kcal412g649g313.5g145g
Annoskoko puolitettuna3552g3566kcal206g324.5g156.8g72.5g
Arvot/100g100g100kcal5.8g9.1g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233421