Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka300g420kcal69g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g75g120kcal1.6g2.8g11.2g0.1g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6g53kcal0g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1422g1250kcal143.4g18.2g64.6g1.6g
Valittu annoskoko711g625kcal71.7g9.1g32.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna356g313kcal35.9g4.6g16.2g0.4g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972