Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 292g70kcal5.2g6.4g0.9g6.6g
Vesi, vesijohtovesi 292g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g2.9g2.9kcal0g0.6g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl58g208kcal1.2g1.8g22.2g0g
Valkopippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa58g175kcal13.4g0g13.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g8.7g64kcal0.1g0.1g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1424g1043kcal40g18.2g87g13.6g
Valittu annoskoko712g521kcal20g9.1g43.5g6.8g
Annoskoko puolitettuna356g261kcal10g4.6g21.8g3.4g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130