Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g500g3649kcal5g5g399.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 650g2230kcal66.2g454.8g7.8g22.7g
Sokeri 60g244kcal0g59.9g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g100g64kcal3.5g0.2g25g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1000g3399kcal20g30g349.9g0g
Kananmuna kuoreton 275g392kcal34.4g0.8g28.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g70g1.2g3.5g
Sokeri 180g730kcal0g179.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka25g100kcal0g24.7g0g0g
Raparperi 3424g1153kcal23.6g188.3g3.4g47.9g
Sokeri 425g1725kcal0g424.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 105g352kcal0.1g85.6g0.1g1.5g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g125g726kcal27.4g11.9g63.2g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14240g30210kcal380.8g3070.8g1757.4g177.2g
Valittu annoskoko7120g15105kcal190.4g1535.4g878.7g88.6g
Annoskoko puolitettuna3560g7552kcal95.2g767.7g439.4g44.3g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431