Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 1920g764kcal66g78g11.5g38.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )96g861kcal0g0g95g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g800g4800kcal168g52.8g432g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g240g1375kcal42.5g16.8g119g28.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g360g3240kcal0g0g360g0g
Sitruunamehu, laimentamaton360g76kcal1.1g5.8g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Hunaja 112g370kcal0.6g90.5g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 3200g5395kcal627.8g38.4g304g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14240g33829kcal1817g575g2643.4g135.4g
Valittu annoskoko7120g16915kcal908.5g287.5g1321.7g67.7g
Annoskoko puolitettuna3560g8457kcal454.3g143.8g660.9g33.9g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824