Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 2000g555kcal23.8g81.2g4g42g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)740g237kcal12.6g34g0.7g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g280g269kcal11.8g47.6g0.6g13.7g
Chili paprika punainen80g32kcal1.6g7.2g0g0g
Persilja20g2.4kcal0.3g0.2g0g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Paprika, punainen400g103kcal3.6g18.4g1.6g8g
Kasvisliemikuutio, Knorr40g112kcal3.2g3.8g9.6g0.6g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)60g114kcal0.3g27g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 400g121kcal3.8g20.4g0.8g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14256g3552kcal133.2g558.6g38.2g182.2g
Valittu annoskoko7128g1776kcal66.6g279.3g19.1g91.1g
Annoskoko puolitettuna3564g888kcal33.3g139.7g9.6g45.6g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990