Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 48g145kcal8.6g23.2g0.5g5.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.3g19.5g0.2g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g94g141kcal0.9g5.6g12.2g0.7g
Oliiviöljy 38g332kcal0g0g37.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g188kcal5.6g38.4g0.7g1.9g
Ohrajauho 41g135kcal3.4g26.6g0.8g3.1g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 23g60kcal1.9g10.4g0.9g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1428g2203kcal46g251.8g105.6g28g
Valittu annoskoko714g1102kcal23g125.9g52.8g14g
Annoskoko puolitettuna357g551kcal11.5g63g26.4g7g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694