Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 75g222kcal7.9g39.6g1.6g7.4g
Papu valkoinen, keitetty 287g309kcal24.2g40.2g1g20.1g
Maustekurkku sokerisuolattu 171g34kcal1.2g5.1g0.2g3.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g37g214kcal6.6g8.8g18.6g4.4g
Viinietikka balsami7.5g2.6kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g61g92kcal0.6g3.7g8g0.4g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g17g64kcal5.4g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1431g1909kcal93.4g200.8g68.2g72.8g
Valittu annoskoko716g955kcal46.7g100.4g34.1g36.4g
Annoskoko puolitettuna358g477kcal23.4g50.2g17.1g18.2g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481