Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g1525g2364kcal213.5g38.1g152.5g3g
Peruna, vanha, kuorittu 1089g829kcal20.5g168.8g2.2g10.9g
Porkkana, tuore784g220kcal4.7g43.9g1.6g19.6g
Selleri, annos 50g109g15kcal1.1g3.3g0g0g
Lanttu 218g63kcal2.2g10g0.7g3.9g
Palsternakka 33g21kcal0.2g3.9g0.1g1.5g
Purjosipuli 22g5kcal0.4g0.5g0g0.5g
Persilja 44g12kcal0.6g0.5g0.1g3.5g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g61g55kcal1.8g2.1g4.3g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 3268g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14304g7166kcal490g542.2g323g86.6g
Valittu annoskoko7152g3583kcal245g271.1g161.5g43.3g
Annoskoko puolitettuna3576g1792kcal122.5g135.6g80.8g21.7g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915