Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g699g140kcal10.5g21g3.5g0g
Tomaatti 1747g398kcal9.8g60.3g5.2g24.5g
Kurkku 932g102kcal5.2g13g0.9g6.5g
Sipuli 256g78kcal3.2g12.3g0.5g4.4g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 466g739kcal5.1g6.7g74.5g16.4g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g1794g4843kcal322.9g35.9g376.7g0g
Oregano, kuivattu 4.7g14kcal0.5g1g0.5g2g
Paprika keltainen 792g239kcal7.4g40.4g1.6g15.8g
Oliiviöljy 315g2781kcal0g0g314.5g0g
Viinietikka 117g24kcal0g0.6g0g0g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.6g0.3g2.5g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14336g18846kcal737g401.8g1556.8g145.8g
Valittu annoskoko7168g9423kcal368.5g200.9g778.4g72.9g
Annoskoko puolitettuna3584g4712kcal184.3g100.5g389.2g36.5g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512