Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1401g1067kcal26.3g217.1g2.8g14g
Porkkana 1401g458kcal8.7g77.9g2.8g35.7g
Vesi1868g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 56g496kcal0g0g56g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen934g308kcal30.8g45.8g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss934g495kcal53.2g49.5g4.7g29g
Arkirae (Valio), annos 100g467g327kcal56g16.3g4.7g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas107g333kcal10.7g66.6g2.5g19.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14392g6995kcal373.6g951g147.2g196.6g
Valittu annoskoko7196g3498kcal186.8g475.5g73.6g98.3g
Annoskoko puolitettuna3598g1749kcal93.4g237.8g36.8g49.2g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369