Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g7g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaatti 18g4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Kurkku 9g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli 2.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 4.7g7.4kcal0.1g0.1g0.7g0.2g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g18g49kcal3.2g0.4g3.8g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Oliiviöljy 3.2g28kcal0g0g3.2g0g
Viinietikka 1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g189kcal7.4g4g15.6g1.4g
Valittu annoskoko72g95kcal3.7g2g7.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna36g47kcal1.9g1g3.9g0.4g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512