Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali42g8.8kcal0.5g1.4g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.1g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Puuroriisi2g7kcal0.1g1.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 17g38kcal3.2g0g2.8g0g
Siirappi 1.7g5kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g123kcal7.8g9.4g5.8g2.2g
Valittu annoskoko73g62kcal3.9g4.7g2.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna36g31kcal2g2.4g1.5g0.6g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318