Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl26g10kcal0.3g2.3g0g0g
Hiiva, 50g2.6g1.6kcal0.3g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma5.2g17kcal0g3.9g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g2.9g17kcal0.7g0.4g1.4g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi3.6g12kcal1.1g0.3g0.7g1.1g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g7.3g24kcal0.8g4.8g0.2g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g10g31kcal1g6.1g0.2g1.5g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g1.6g2.4kcal0.2g0.5g0.1g0.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)2.2g8.2kcal0.3g1.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g320kcal11.6g55.4g5.4g10g
Valittu annoskoko73g160kcal5.8g27.7g2.7g5g
Annoskoko puolitettuna36g80kcal2.9g13.9g1.4g2.5g
Arvot/100g100g220kcal8g38.2g3.7g6.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492