Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g14g24kcal2.8g0g1.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali35g7.4kcal0.4g1.2g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g7g2kcal0g0.4g0g0.2g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.8g1.9kcal0.1g0g0.2g0g
Siirappi, tumma1.4g4.5kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g88kcal6.6g5.6g4.2g2g
Valittu annoskoko73g44kcal3.3g2.8g2.1g1g
Annoskoko puolitettuna37g22kcal1.7g1.4g1.1g0.5g
Arvot/100g100g60kcal4.5g3.8g2.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587